Det här kan vi hjälpa dig med

Hos oss kan du få hjälp med både kroppens och själens problem. Dessutom kan vi hjälpa och stödja dig i olika livsstilsfrågor. Det enda du behöver göra för att få tillgång till våra resurser är att lista dig hos oss.

Läkarmottagning

Vi som arbetar här är specialistläkare och blivande specialistläkare (ST-läkare) i allmänmedicin. Vi bedömer, utreder och behandlar alla sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Vid behov remitterar vi till andra specialister. Du kan boka tid till läkare via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-792 87 00.

Sjuksköterskemottagning

På vår sjuksköterskemottagning kan du få hjälp med det mesta. Omläggningar, sårvård, borttagning av stygn, injektioner och blodtrycksmätningar är något av det som ingår i vår verksamhet. Du kan boka tid till sjuksköterska via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-792 87 00.

Bokade akuttider

Akuttiderna är främst till för dig som har besvär som inte kan vänta, men inte kräver längre besök. Kom tidigt för att vara säker på att få en tid, eller ring och boka tid.

Psykologmottagning

På psykologmottagningen arbetar legitimerade psykologer. Hos oss kan du få hjälp mot nedstämdhet, oro, panik, rädsla, stress, muskelspänningar, värk och sömnproblem. Våra metoder är vetenskapligt beprövade; Kognitiv Beteendeterapi (KBT) och Acceptence and Commitment Therapy (ACT). Du kommer i kontakt med oss genom din läkare.

Under ditt första besök får du berätta om dig själv; dina besvär och din livssituation. Vi informerar om psykisk ohälsa och tar tillsammans med dig fram en handlingsplan för hur du ska hantera dina problem och må bättre. Ibland bokar vi in återbesök för att följa upp hur handlingsplanen har fungerat.

Kol- och astmamottagning

Vår specialistsköterska utreder, behandlar och följer upp dig som har KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) och astma. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

Nikotinavvänjning

Att sluta med nikotin är något av det absolut bästa du kan göra för din hälsa. Vår specialistsköterska hjälper dig att lyckas. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

Diabetesmottagning

Om du har diabetes, eller ökad risk att få det, så utreds och följs detta upp av våra specialistsköterskor. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

Blodtrycksmottagning

Det är viktigt att hålla koll på blodtrycket om det är för högt. Vår specialistsköterska både utreder och följer upp. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

Vaccinationsmottagning

Vi vaccinerar dig mot influensa. Personer som tillhör någon av riskgrupperna betalar 100 kronor, för övriga kostar det 180 kronor. Vi utför även resevaccinering och andra vaccinationer, t ex TBE. Mottagningen är öppen för listade och är tidsbeställd.

Bokning

Våra mottagningar är öppna för dig som är listad hos oss. Anledningen är att vi vill sätta våra klienter i första rummet. Självklart är du välkommen att lista dig här.

Alla mottagningarna  är tidsbeställda. Du bokar tid via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-792 87 00. Alla våra mottagningar ingår i högkostnadsskyddet. Tyvärr måste vi ta ut en avgift på 100 kr om du inte kommer på bokad tid eller avbokar för sent. Du måste boka av senast 24 timmar innan din bokade tid.